Koordinacijski sastanak sindikata iz sektora prometa i logistike

U sklopu projekta ''Strengthening the workers' participation in trade unions and workplaces'', kojeg Centar za razvoj radničke participacije provodi uz potporu Rosa Luxemburg Stiftung Southeast Europe, u Mariji Bistrici je od 17. do 19 prosinca 2018. održan koordinacijski sastanak na kojem su sudjelovali članovi/ice i predstavnici/ce sindikata iz sektora prometa i logistike iz Hrvatske i Slovenije.

Sudionici su predstavili svoje sindikalne organizacije, s naglaskom na infrastrukturu kojom raspolažu, teme kojima se bave i probleme s kojima se suočavaju u svojem radu, nakon čega su u sklopu tematskog bloka Razmjena dobrih praksi održana tri izlaganja: Sindikat dizaličara Luke Koper predstavio je svoja iskustva organiziranja kampanji, Sindikat strojovođa Hrvatske izložio je mogućnosti i vlastita iskustva u organiziranju štrajkova solidarnosti, dok je Nezavisni cestarski sindikat predstavio uspješan primjer rješavanja problema agencijskog rada. U nastavku programa sudionici su kroz rad u radnim grupama iznijeli set prijedloga zajedničkih aktivnosti kroz naredni period, te su na završnoj raspravi ti prijedlozi zajednički raspravljeni i sistematizirani.

Nakon tri dana intenzivnog i konstruktivnog rada sudionici i organizatori složili su se kako je škola ostvarila svoj primarni cilj, inicijalno povezivanje sindikata iz sektora prometa i logistike, a dogovoreni su i konkretni daljnji koraci ka uspostavljanju suradnje te širenju kruga uključenih sindikata.

FOTO GALERIJA